Test av grovbrød

Butikk: Meny

Disse grovbrødene får du kjøpt hos Meny.

Publisert Oppdatert

For at et brød skal komme i ekstra grovt-kategorien må det inneholde mellom 75 og 100 % sammalt mel og hele korn. De ekstra grove brødene inneholder altså generelt mer fiber enn de mindre grove variantene.

Det er fint å bruke grovhetsskalaen, men ta også en titt på grovhetsprosenten i brødet. Grovhetsprosenten forteller deg hvor stor andel grovt mel og hele korn det er i brødet.

Slik ble testen utført

Brødene under er rangert ut fra verdiene i næringsdeklarasjonen, og vurdert per 100 gram. Det er gitt flest poeng for mest protein, minst karbohydrater, minst energi, mest kostfiber, minst salt og høyest grovhetsprosent. Det er kun næringsinnholdet som er vurdert i denne testen, så smaken er det opp til deg å vurdere.

Ernæringsveileder Iren Vagstad Ellingsen står for vurderingene.

Her finner du oversikten med brød fra alle butikkene.

Brødene under er kjøpt inn hos er Meny.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag