Test av grøt

Testvinneren: Axa Bjørn Havregrøt Rosin & vaniljesmak

Best i test!

GRØT: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert næringsinnholdet i 17 typer grøt for DinKost.no.

GRØT: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert næringsinnholdet i 17 typer grøt for DinKost.no. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Axa Bjørn Havregrøt Rosin & vaniljesmak

Dette er testens vinner, en havregrøt du koker selv. Den er merket med "Høyt kostfiberinnhold", noe som stemmer. Porsjonen er nokså liten, mer en mellommåltidsporsjon enn middag. Nøkkelhullsmerket. Ferdig på ett minutt. En porsjon lages av 1 dl gryn og 1,5 dl vann.

Innhold per porsjon ferdig grøt

Energi, kJ: 800

Energi, kcal: 190

Protein, g: 6,0

Karbohydrater, g: 32,5

Sukkerarter, g: 6,50

Fett, g: 3,0

Kostfiber, g: 4,0

Tilsatt salt? ja

Hovedingredienser: 85 % havregryn, 10 % rosiner, sukker

Type søtstoff: sukker

Innhold i hele forpakningen, g: 500

Produsent: Lantmännen Cerealia Norge AS

Pris, kr: 28,00

Spesifikasjoner

Produsent Lantmännen Cerealia Norge AS
Pris 28

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag