Test av brødblandinger

Regal Dansk rugbrød

Bare mengden protein trekker ned fra en femmer.

TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding.
TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Regal Dansk rugbrød

Merket med Halvgrovt på Brødskala'n. Det er kanskje noe overraskende, siden danske rugbrød er kjent for å være grove - og brødet ser mørkt ut. Også nøkkelhullsmerket. Tørrgjær følger med. Lite sukker er et stort pluss, mens lite protein trekker ned.

Innhold per 100 g ferdig brød

Energi, kJ: 956

Energi, kcal: 228

Protein, g: 7,0

Karbohydrater, g: 37,4

Sukkerarter, g: 0,70

Fett, g: 4,2

Mettet fett, g: 0,6

Kostfiber, g: 5,4

Natrium, g: 0,30

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: vann (tilsetter du selv), sammalt rug (19%), hvetemel

Antall tilsetningsstoffer: 1

Antall brød: 2

Produsent: Lantmännen Cerealia

Pris, kr: 22,50

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også