Test av brødblandinger

Møllerens Energirikt Solsikkebrød

Sunt brød med solsikkefrø og rugmel.

TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding.
TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Møllerens Energirikt Solsikkebrød

Tilsettes vann og gjær. Merket med Nøkelhullet og Grovt på Brødskala'n. Tilsatt ekstra gluten, inneholder transfritt fett. Brødet kalles energirikt, men det er lite som skiller mengden kalorier i dette brødet fra de andre i testen. Mengden sukkerarter er heller ikke høy (noe som kunne gitt rask energi). Bra med lite salt.

Innhold per 100 g ferdig brød

Energi, kJ: 1042

Energi, kcal: 247

Protein, g: 8,5

Karbohydrater, g: 41,8

Sukkerarter, g: 1,20

Fett, g: 5,1

Mettet fett, g: 0,6

Kostfiber, g: 6,7

Natrium, g: 0,18

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: hvetemel, sammalt mel av hvete og rug (37,5%), solsikkekjerner (8,5%)

Antall tilsetningsstoffer: 4

Antall brød: 2

Produsent: Norgesmøllene AS

Pris, kr: 21,00

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også