Test av brødblandinger

Møllerens Ekte dansk Rugbrød

Nesten halve brødet er rug. Nest best på fiber - et bra valg.

TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding.
TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Møllerens Ekte dansk Rugbrød

Merket med Nøkkelhullet og Grovt på Brødskala'n. Tilsettes kun vann og gjær. Inneholder linfrø og transfritt fett. Mye rug, samt linfrø og solsikkekjerner betyr masse sunt kostfiber og svært bra med protein. Lite salt (natrium) er også med på å sikre femmeren.

Innhold per 100 g ferdig brød

Energi, kJ: 1027

Energi, kcal: 244

Protein, g: 9,7

Karbohydrater, g: 35,6

Sukkerarter, g: 1,40

Fett, g: 6,9

Mettet fett, g: 0,9

Kostfiber, g: 8,2

Natrium, g: 0,18

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: sammalt rug (42,2%), hvetemel, linfrø og solsikkekjerner

Antall tilsetningsstoffer: 7

Antall brød: 2

Produsent: Norgesmøllene AS

Pris, kr: 21,30

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også