Test av brødblandinger

Møllerens Saftig speltbrød

Speltbrød er populært, og dette er testvinner på salt!

TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding.
TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Møllerens Saftig speltbrød

Skal tilsettes vann og gjær. Merket med Grovt på Brødskala'n, samt Nøkkelhullsmerket. Totalt 85 % spelt. Inneholder psylliumfrøskall for mer fiber. Full pott for laveste natrium- (salt-) innhold i testen, og bra med protein og kostfiber også. Men mindre andel spelt enn det andre speltbrødet i testen.

Innhold per 100 g ferdig brød

Energi, kJ: 1010

Energi, kcal: 239

Protein, g: 9,6

Karbohydrater, g: 39,1

Sukkerarter, g: 1,60

Fett, g: 4,9

Mettet fett, g: 0,9

Kostfiber, g: 6,0

Natrium, g: 0,12

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: siktet speltmel, sammalt speltmel (42,6%), sammalt havremel (6%)

Antall tilsetningsstoffer: 2

Antall brød: 2

Produsent: Norgesmøllene AS

Pris, kr: 38,40

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også