Sunnhetstest: Tomatbasert pastasaus

Billigsaus vinner testen

Vi har dypdykket i 14 pastasauser for å finne den beste.

STOR VARIASJON: Innholdet av tomater varierer fra 35 til 95 prosent i disse pastasausene. FOTO: Petter Berg
STOR VARIASJON: Innholdet av tomater varierer fra 35 til 95 prosent i disse pastasausene. FOTO: Petter Berg
Sist oppdatert

Testeren: Iren Vagstad Ellingsen

Iren Vagstad Ellingsen har bachelor i ernæring fra Atlantis Medisinske Høgskole 2010, og jobber som ernæringsveileder ved Heiaklinikken i Lier.

Foruten ernæringstester for Klikk.no, driver hun individuell veiledning og jobber med for kost- og livsstilsendring bl.a. for for skoler, barnehager og kantinebedrifter.

Om testen:

Produktene ble rangert ut fra verdiene i nærings- og innholdsdeklarasjonen, og ble vurdert per 100 gram vare.
 

Det ble gitt flest poeng for lavest sukker og energiinnhold, for minst salt og for mest tomat. Innholdet av tomat gis dobbel uttelling.

Produktene er et utvalg av det som var tilgjengelig i ulike dagligvarebutikker i juni 2016. Noen produsenter har flere varianter av pastasaus. Det presiseres at det kun er næringsinnholdet som er vurdert i denne testen, og altså ikke smak.

Produktene er rangert på en skala fra 1-6.  Skalaen reflekterer sunnhetsnivået innenfor kategorien varer som er testet.

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2016, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også