Original Skivet Norvegia

Fra emballasjen: Ferdige skiver, enklere for store og små.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 351

Protein, g: 27

Karbohydrat, g: 0

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 27

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: pasteurisert melk, salt, løpe

Vekt per forpakning: 150

Produsent: Tine SA

Ca. pris: 30

Passer godt til:

Vanlig gulost inneholder masse proteiner av førsteklasses kvalitet - bra for deg som trener mye eller ikke spiser mye kjøtt og fisk. Plenty med kalsium for et sterkt skjelett - bra for barn og folk i alle aldre. Inneholder mineraler og vitaminer som trengs til nydannelse av blodceller og et sterkt skjelett. Null laktose betyr at det passer for laktoseintolerante.

Passer ikke så godt til:

Helfete oster er kaloririke og passer derfor ikke i de fleste slankekurer. Mettet fett er heller ikke spesielt heldig for deg som sliter med diabetes type to, insulinresistens eller høyt kolesterol. Passer ikke for melkeallergikere.

Lettere Skivet Norvegia

Fra emballasjen: Den milde, gode smaken, bare litt lettere.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 272

Protein, g: 32

Karbohydrat, g: 0

Herav sukkerarter, g: 0

Fett, g: 16

Herav mettet fett, g: 9,9

Salt, g: 1

Tre hovedingredienser: pasteurisert melk, salt, løpe

Vekt per forpakning: 150

Produsent: Tine SA

Ca. pris: 33

Passer godt til:

Nøkkelhullsmerket ost betyr et godt valg med lite fett og salt. Passer bra for alle: liten eller stor, aktiv eller sedat. Inneholder mer protein enn sin helfete søster, og fortsatt null melkesukker, slik at aktoseintolerante kan spise den. Fint ostevalg for deg som passer vekten også. Inneholder mer kalsium og fosfor enn den helfete og er derfor ekstra bra for skjelettet.

Passer ikke så godt til:

Denne osten innehodler melk, og passer derfor ikke for melkeallergikere. Det er fortsatt en del fett her, så enkelte som står på gallestensdiett kan måtte stå over.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Fettsug kjøleskapet - ost til hverdag og fest

Vi har testet 31 oster (2010)

Stor forskjell på brunost

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!