Naturlig Lett Moste Jordbær

Fra emballasjen: Fremstilt av 46 g bær per 100 g.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 128

Protein, g: 0,2

Karbohydrat, g: 31

Herav sukkerarter, g: 30

Fett, g: 0,1

Herav mettet fett, g: 0

Salt, g: 0

Tre hovedingredienser: jordbær, sukker, vann

Vekt per forpakning: 530

Produsent: Stabburet AS

Ca. pris: 35

Passer godt til:

Dette syltetøyet inneholder 30 % mindre tilsatt sukker enn vanlig syltetøy, noe som betyr færre kalorier og mindre sukker enn vanlig. Det er en super kilde til rask energi, for eksempel på brødet når du er på skitur eller fottur, eller du er midt mellom treningsøkter og trenger fornyede reserver. Ellers passer det til kos.

Passer ikke så godt til:

Siden syltetøyet inneholder tilsatt sukker, bør de som har problemer med blodsukkerkontrollen se seg om etter andre pålegg. Mange som passer vekten, kan også velge vekk dette - men det kommer an på dietten.

Rimi Jordbærsyltetøy

Fra emballasjen: Fremstilt av 40 g bær per 100 g.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 180

Protein, g: 0,7

Karbohydrat, g: 42

Herav sukkerarter, g: 41

Fett, g: 0,5

Herav mettet fett, g: 0

Salt, g: 0

Tre hovedingredienser: sukker, jordbær, vann

Vekt per forpakning: 600

Produsent: ICA Norge AS

Ca. pris: 20

Passer godt til:

Et ordinært jordbærsyltetøy med mye sukker og litt mindre bær enn det litt sunnere alternativet fra Nora. Igjen et bra valg for deg som trenger en rask energipåfyll fort - fortrinnsvis på litt grovt brød som gir kroppen noe motstand mot så mye søtt. Smart å smøre på skivene som du skal spise mellom treningsøkter.

Passer ikke så godt til:

Her er det masse sukker ute og går, så dette er ikke et smart valg for diabetikere eller de som lett får veldig lavt blodsukker etter inntak av søtt. Heller ikke smart valg for deg som vil passe vekten, i følge de fleste diettopplegg.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Slik lager du syltetøy uten sukker

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!