FrokostSalat

Fra emballasjen: Godt som dip og pålegg.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 397

Protein, g: 7

Karbohydrat, g: 3

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 40

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: mager ostemasse (44%), vegetabilsk olje, vann

Vekt per forpakning: 195

Produsent: Mills

Ca. pris: 35

Passer godt til:

Et majonesbasert pålegg med mye kalorier. Det meste av kaloriene kommer fra fettet i ostemassen så vel som i oljen. Vi vet ikke hva slags olje som brukes, men dersom det er raps, solsikke, soya eller mais kan det bety at pålegget ikke er uheldig for kolesterolet, ja, det kan faktisk være med på å senke det. Det kan også være nyttig pålegg når du skal være fysisk aktiv i timesvis av gangen.

Passer ikke så godt til:

Et så fett pålegg er ikke smart for deg som teller kalorier, for deg som har diabetes eller på dager da du er stillesittende. Innholdet av eggeplomme kan også være problematisk dersom du har veldig høyt kolesterol.

Rødbetsalat

Fra emballasjen: Med velsmakende rødbeter fra Sørlandet.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 355

Protein, g: 1

Karbohydrat, g: 13

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 33

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: rødbeter (47%), soyaolje, vann

Vekt per forpakning: 200

Produsent: Mills

Ca. pris: 35

Passer godt til:

Nok en majonessalat, men denne inneholder nesten 50 % rødbeter - det er ikke verst! Vi ser det ved at fettandelen er lavere. Så dette er et bedre valg enn den helfete frokostsalaten, spesielt om du vil passe vekten. Fortsatt fullt av hjertevennlig fett som kan være med på å holde kolesterolet i sjakk, så dette pålegget kan passe for de fleste.

Passer ikke så godt til:

Dersom du skal ned mange kilo, er nok såpass fete pålegg ikke det smarteste valget uansett. Inneholder egg og sennep som noen er allergiske for.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!