Magerpostei

Fra emballasjen: Nøkkelhullsmerket, grov og ovnsbakt.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 151

Protein, g: 10,8

Karbohydrat, g: 6,3

Herav sukkerarter, g: 1,7

Fett, g: 9,1

Herav mettet fett, g: 1,8

Salt, g: 1,6

Tre hovedingredienser: svinelever (38%), vann, svineflesk

Vekt per forpakning: 185

Produsent: Grilstad AS

Ca. pris: 29

Passer godt til:

Nøkkelhullet viser til en leverpostei med mindre fett og salt. Det er mindre av det mettede fettet også, noe som er bra for barn, unge, voksne, de som trener, de som passer vekten - ja, alle. Jerninnholdet er dessverre ikke oppgitt, men det er betydelige mengder her. Det er bra for kvinner med menstruasjon, for gravide, de som spiser lite mat, og for jernfattige.

Passer ikke så godt til:

Vegetarianere og visse religiøse grupperinger er ikke målgruppen for dette produktet. Skal du ha saltfattig kost, kan det også bety at dette pålegget ikke er noe for deg. Inneholder fisk og melk som noen er allergiske mot.

Ovnsbakt Leverpostei

Fra emballasjen: Original postei med Nyt Norge-merket.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 254

Protein, g: 12

Karbohydrat, g: 6,5

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 20

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: 1,9

Tre hovedingredienser: lever fra svin (36%), hodekjøtt av svin (26 %), melk

Vekt per forpakning: 190

Produsent: Nortura SA

Ca. pris: 32

Passer godt til:

Denne leverposteien er glutenfri og passer dermed for deg som har cøliaki eller ikke vil spise gluten. Den er kaloririk og egner seg som kraftkost for de som forbruker mye energi. I tillegg er den jernrik - hele 7 mg jern per 100 g, noe som betyr at den passer for menstruerende jenter og kvinner, gravide, småspiste og jernfattige.

Passer ikke så godt til:

Vegetarianere og visse religiøse grupperinger er ikke målgruppen for dette produktet. Skal du ha saltfattig kost, kan det også bety at dette pålegget ikke er noe for deg. Inneholder fisk og melk som noen er allergiske mot.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Disse leverposteiene er sunnest (2010)

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!