Nugatti Krønsjy

Fra emballasjen: Søtt & salt, med sprøe biter av maiscrisp.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 528

Protein, g: 4,1

Karbohydrat, g: 61,3

Herav sukkerarter, g: 56,3

Fett, g: 29,5

Herav mettet fett, g: 3,3

Salt, g: 0,5

Tre hovedingredienser: sukker, solsikkeolje, maskjerner (9%)

Vekt per forpakning: 450

Produsent: Stabburet AS

Ca. pris: 29

Passer godt til:

En variasjon over temaet hasselnøttpålegg. Hasselnøtter er sunt, men det er bare 8 % her. Et så søtt og fett pålegg kan nesten ses på som sikringskost på krysning over Grønland, eller som konfekt når du vil feire noe ekstra. Det passer også fint som kakeglasur.

Passer ikke så godt til:

Søtt, salt (fra maiscrispen) og fett i kombinasjon gjør dette pålegget ganske uegnet for de fleste, enten det er snakk om barn i vekst, ungdom, voksne slanke eller overvektige, for diabetikere eller hjertesyke - det må i så fall kun dreie seg om helge- eller feriekos.

Poesia Hasselnøtt Sjokopålegg

Fra emballasjen: Kan inneholde spor av peanøtter.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 580

Protein, g: 2

Karbohydrat, g: 56

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 38,3

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: sukker, vegetabilsk olje (palme- og raps-), laktose

Vekt per forpakning: 400

Produsent: ICA Norge AS

Ca. pris: 16

Passer godt til:

Et rimelig hasselnøttpålegg. Her er det kun 2 % hasselnøtter. Igjen et skikkelig energipålegg som best passer under store fysiske utskeielser, eller som konfekt og kakefyll.

Passer ikke så godt til:

Mye av fettet i dette pålegget er palmeolje, et mettet fett som ikke er bra for hjertet. Kombinert med masse sukker er ikke dette pålegget veldig egnet for noen, annet enn som kos i spesielle tilfelle.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Stor test av sjokoladepålegg - en er klart best

Vi har testet 20 typer søtpålegg

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!