Test av salami

Finsbråten Salami Classico

Veldig kaloririk, til tross for bra andel kjøtt.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Finsbråten Salami Classico

Fra emballasjen: Merket med norsk flagg og "Norsk spekemat tradisjon", stahet og lidenskap.

Vurdering: Inneholder hydrolysert maisprotein. Ufrivillig morsomt fokus på italiensk opphav når produktet skal være så norsk.Bra andel kjøtt trekker opp, mens både proteinandel og kalorimengde trekker i motsatt retning.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1617/490

Protein, g: 19,5

Karbohydrater, g: 1,6

Fett, g: 34

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt, spekk, salt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 132

Tilsetningsstoff: antioksidant E300, E330, konserveringsmiddel E250, fargestoff E120, smaksforsterker E621

Vekt, g: 100

Produsent: Finsbråten AS

Pris pr. pakke, kr: 29,90

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også