Test av salami

Finsbråten Salami med inspirasjon fra Parma

Nokså midt på treet-salami.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Finsbråten Salami med inspirasjon fra Parma

Fra emballasjen: Merket med norsk flagg og "Norsk spekemat tradisjon", stahet og lidenskap.

Vurdering: Inneholder hydrolysert maisprotein. Ufrivillig morsomt fokus på italiensk opphav når produktet skal være så norsk. Lite protein og mye fett trekker produktet ned på en treer, mens andel kjøtt er bra.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1665/402

Protein, g: 19,5

Karbohydrater, g: 1,6

Fett, g: 35.3

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt, svinekjøtt, spekk

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 128

Tilsetningsstoff: antioksidant E300, E301, E330, konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 100

Produsent: Finsbråten AS

Pris pr. pakke, kr: 32,50

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også