Hva betyr karakterene?

Sur- og rødkålene har fått karakterer mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt kjøp innen sur- og rødkål, mens 1 er et svært dårlig kjøp innen sur- og rødkål.

En lav score betyr dermed ikke at desserter og godteri er sunnere enn sur- og rødkål! Sur- og rødkål er et sunt valg uansett.

Karakterene er i hovedsak gitt på bakgrunn av kalorier per 100 g (under 40 er bra, over 70 er dårlig), mengde karbohydrat per 100 g (under 9 g er bra, over 12 g er dårlig) og mengde fett per 100 g (under 0,2 g er bra, over 0,4 g er dårlig). Få tilsetningsstoffer er et pluss.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren næringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

Produktene er kjøpt inn lørdag 4.12.2010 ved besøk på Meny Bekkestua, Coop Mega Bekkestua, Rema 1000 Bekkestua og ICA Supermarked Huseby.

Juletallerkenmodellen

Du har kanskje hørt om tallerkenmodellen, der du for å bevare den slanke linje eller endog gå litt ned i vekt, bør ha halve tallerkenen fylt med grønnsaker? Så også i julen!

La surkål og rødkål fylle minst kvarte juletallerkenen, dyng på med rosenkål, epler og litt svisker på resten av halvparten.

Bruk en kvart tallerken til ribbe, svor, pølser, medisterkaker, stek, skinke, kalkun, pinnekjøtt eller hva det nå er du feirer med, og fyll den siste kvarte tallerkenen med kokte poteter. Gjenta suksessen gjennom julen, og du unngår et stort over-inntak av kalorier.

Og ikke minst, du blir mett og god, og kanskje du holder deg ekstra frisk på grunn av kålens gode virkninger!

Nora Hjemmelagede Surkål

Testens eneste produkt som har noe annet enn sukker som tredje ingrediens! Epleråsaft er oppgitt å være hemmeligheten bak den ekstra gode smaken som omtales på emballasjen. Pluss for å skille seg ut med en positiv ingrediens før sukker. Kalori- og karbohydratinnholdet er fint, mens fettinnholdet er noe høyt (men fortsatt lavt sammenliknet med det meste man kan spise!).

Innhold per 100 g:

Kalorier, kJ/kcal: 201/48

Protein, g: 0,7

Karbohydrater, g: 10

Fett, g: 0,6

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: hodekål, vann, epleråsaft

Serveringsforslag: Tips om å røre inn litt hvitvin eller kraft før servering.

Tilsetningsstoff: smaksforsterker, konserveringsmiddel, fortykningsmiddel, konsistensbevarer

Vekt, g: 450

Vekt kål, g: Ikke oppgitt

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Stabburet
Pris 12,90

Konklusjon

En forfriskende lake - kanskje? I alle fall inneholder denne surkålen epleråsaft.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!