Test av kjøttpålegg

Hvor sunt er kjøttpålegget?

Vi har testet 14 forskjellige kjøttpålegg.

TEST AV KJØTTPÅLEGG: Proteiner er bra hvis du ønsker deg en sunn og flott kropp. Men hva annet inneholder egentlig de forskjellige typene kjøttpålegg?

TEST AV KJØTTPÅLEGG: Proteiner er bra hvis du ønsker deg en sunn og flott kropp. Men hva annet inneholder egentlig de forskjellige typene kjøttpålegg? Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

Publisert Oppdatert

Om du ønsker en sunn og flott kropp er det supert å spise proteiner, som blant annet finnes i kjøtt. Men hvor sunne er egentlig de ulike kjøttpåleggene?

Omdiskutert tilsetningsstoff

Flere av produktene i testen inneholder Natriumnitritt (E250), som er et noe omdiskutert tilsetningsstoff (konserveringsmiddel) som blandes inn i saltet i matvaren.

Det beskytter kjøttet mot å utvikle en bakteriegift, men nitritten selv kan omdannes til mer uheldige stoffer i magesekken vår.

Derfor er det satt strenge grenser for hvor mye natriumnitritt som kan være i kjøttpålegg.

Mye salt

De fleste kjøttpålegg må regnes som mat som inneholder mye salt (grensen går ved 1,2 g/100 g vare). Her er det bare én som oppgir saltinnholdet, og det er høyt.

Det er ønskelig med mindre salt i kjøttpålegg, selv om dette er en del av konserveringen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag