Line Fredheim Storvik

Her er de sunneste juicene

Vi har testet de ferske, økologiske og de vanlige familiejuicene.

Om du ønsker en sunn og flott kropp er det supert å spise proteiner, som blant annet finnes i kjøtt. Men hvor sunne er egentlig de ulike kjøttpåleggene?

Omdiskutert tilsetningsstoff

Flere av produktene i testen inneholder Natriumnitritt (E250), som er et noe omdiskutert tilsetningsstoff (konserveringsmiddel) som blandes inn i saltet i matvaren.

Det beskytter kjøttet mot å utvikle en bakteriegift, men nitritten selv kan omdannes til mer uheldige stoffer i magesekken vår.

Derfor er det satt strenge grenser for hvor mye natriumnitritt som kan være i kjøttpålegg.

Mye salt

De fleste kjøttpålegg må regnes som mat som inneholder mye salt (grensen går ved 1,2 g/100 g vare). Her er det bare én som oppgir saltinnholdet, og det er høyt.

Det er ønskelig med mindre salt i kjøttpålegg, selv om dette er en del av konserveringen.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!