Vektkontroll

Fedons slankemeny dag 2

Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.

TIRSDAG: Rekegrillspidd med basilikumtsatsiki, spinat og feta (4 porsjoner).

TIRSDAG: Rekegrillspidd med basilikumtsatsiki, spinat og feta (4 porsjoner). Foto: Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Publisert Oppdatert

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny, dag for dag i to uker. Her er dagens meny:

TIRSDAG UKE 1

Les også: Fedons slankemeny dag 1

Frokost

Fedon müsli

Dr. Fedon Lindberg

Dr. Fedon Lindberg Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen

2 dl melk eller soyamelk

2 dl Fedon müsli eller müsli med tilsvarende næringsinnhold

2 dl usukrede bær

1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 225, karbohydrater: 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.

Lunsj

Kyllingsalat

2 dl grønn salat/ruccola

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

1 kokt egg

100 g kylling

grønnsaker, fritt valg

soltørkede tomater i biter

½ avokado

Dressing:

balsamicoeddik

1 ss olivenolje

salt (LoSalt/Seltin)

pepper

Næringsverdi:

Kcal: 522, karbohydrater: 16, protein: 40 g, fett: 34 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 9 g.

Middag

Rekegrillspidd

Dette er en tsatsikivariant med basilikum, hvor hvitløken er byttet ut med sjalottløk. Kan også brukes til grillet kylling, eller som saus til grillet lam.

Oppskriften gir 4 porsjoner:

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. Foto: Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

2,4 dl matyoghurt

2,4 dl agurk, presset

3 ss hakket, fersk basilikum

2 ss ferskpresset sitronsaft

+ saft til å drysse over

2 ss oppskåret sjalottløk

1 ¼ ts fint knuste anisfrø

olivenolje (til pensling)

450 gram store, rå reker, pillede og rensede

300 g babyspinat/ruccolasalat

1,8 dl presset fetaost

Bland sammen yoghurt, agurk, basilikum, 2 ss sitronsaft, sjalottløk og ¾ ts anisfrø i en bolle.

Varm opp grillen (medium varme), og pensle grillen med olje. Træ rekene på fire metallspidd, og pensle dem med olivenolje.

Dryss salt, pepper, og de siste ½ ts med anisfrø.

Stek rekene til de er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter pr. side. Fordel spinaten på fire tallerkener, og hell over litt ekstra sitronsaft og olivenolje.

Legg rekegrillspiddene oppå spinaten, og bruk en skje til å fordele tsatsikien på toppen.

Dryss fetaost over, og server.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 4 (veldig lav). Kcal: 267, protein: 32,8 g, karbohydrater: 11,4 g, fett: 11,5 g, herav mettet fett: 5,40 g, fiber: 2,7 g

Kvelds

Egg med tilbehør

3 salatblader

3 ss paprikabiter

2 kokte egg i biter

2 fileter sardiner el. lignende

1 ts olivenolje

2 klibrød

Næringsverdi:

Kcal: 333, karbohydrater: 8,6, protein: 25 g, fett: 22 g, herav mettet fett: 5,2 g, fiber: 5,7 g.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag