Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 12
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
FREDAG UKE 2
Frokost
Frokostpannekake
3 egg
1 ss olivenolje
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ss Natreen/Canderel pulver
½ ts LoSalt eller Seltin
Serveres med bær
Næringsverdi:
Kcal: 423, karbohydrater: 12 g, protein: 23 g, fett: 32 g, herav mettet fett: 7,3 g, fiber: 4,2 g.
Lunsj
Brød med pålegg
1 skive fullkornbrød
1 egg, stekt eller kokt
2 skiver røkelaks
tomat
agurk
Næringsverdi:
Kcal: 322, karbohydrater: 5,5 g, protein: 35 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 3,2 g, fiber: 4,6 g.
Middag
Bacon- og rekesalat
Oppskriften gir 4 porsjoner:
2 skiver bacon
750 g reker, rensede og pillede
75-100 g ruccolasalat
150 g cherrytomater, skåret i to
2 ss yoghurt naturell
2 ss balsamicoeddik
2 ts extra virgin olivenolje
¼ ts sort pepper
Stek bacon i en stekepanne med slipp-lett-belegg, på medium varme, til det blir sprøtt. Legg til side og skjær i mindre biter. La det være igjen litt væske i pannen. Ha rekene i pannen, sauter i fem minutter, eller til rekene er ferdige.
Bruk en hullsleiv til å ta rekene opp fra pannen, slik at de får rent av seg. Legg dem i en stor bolle. Tilsett ruccolasalat og cherrytomater og bland lett sammen.
Miks yoghurt, balsamicoeddik og pepper i en liten bolle. Rør godt sammen, med en visp. Hell over rekeblandingen og bland sammen. Fordel salatblandingen på tallerkenene, og fordel bacon jevnt over salaten.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 0. Kalorier: 239, protein: 36,8 g, karbohydrater: 5,4 g, fett: 7,8 g, herav mettet fett: 1,8 g, fiber: 0,8 g.
Kvelds
6 proteinkjeks med sjokoladebiter
1 pære eller annen frukt
Næringsverdi:
Kjeks og pære: Kcal: 230, karbohydrater: 17,5 g, protein: 15,4 g, fett: 10,1 g, herav mettet fett: 2,9 g, fiber: 11,9 g.
Denne saken ble første gang publisert 30/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.