Tre enkle middager med lite kalorier

Velg mellom fisk, kjøtt og vegetar.

Sist oppdatert

Sunn hverdagsmat som ikke er for komplisert, kan være en utfordring for de som slanker seg, eller for de som bare vil spise litt sunnere.

Her gir vi deg en vegetarrett, en kjøttrett og en fiskerett. Oppskriftene er hentet fra slankeklubben Vektkonsulentene, som blant annet tilbyr et legegodkjent kostprogram til sine medlemmer.

Vektkonsulentene er opptatt av måltidenes sammensetning, og at du får i deg riktig mengde næringsstoffer. På den måten trives kroppen bedre, og det blir lettere å gå ned i vekt.

Hva med å prøve en av disse sunne rettene til middag i dag?

Vil du ha mer? Her er de tre middagsoppskriftene fra forrige nyhetsbrev.

Vegetar: Hot tortillasandwich med tomatsalat

Kcal: 395

Du trenger:

30 g tortilla wrap

100 g babyspinat

50 g cheddarost, maks 22% fett

150 g cherrytomat, rå

15 g rødløk

1 tsk olje

1 tsk balsamicoeddik

salt & pepper

salt, havsalt (ikke tilsatt jod)

5 g olje til steking/baking

Slik gjør du:

Del tortillaen i to. Damp spinatbladene til de faller sammen, og klem ut så mye væske som mulig. Riv osten, og fordel halvparten av den på den ene halvparten av tortillaen.

Legg på chili og spinat og dryss over resten av osten. Dekk med den andre halve tortillaen. Klem brødet godt sammen.

Smelt margarinen i stekepannen og dryss i litt grovt salt. Stek tortillaen gyllen på begge sider mens den presses ned i pannen.

Riv opp spinatbladene og bland dem med halve tomater og hakket løk.

Visp sammen olje og eddik og smak forsiktig til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og server den til den varme sandwichen.

Tips: Lag dobbelt porsjon så har du til to dager.

Næringsinnhold:

Protein 20,5 g (21%)

Karbohydrat 29 g (27%)

Fett 23 g (52%)

Fiber 5 g

Kjøtt: Kylling med ratatouille

Kcal: 368

Du trenger:

120 g kyllingbryst

50 g paprika

50 g squash

50 g aubergine

100 g tomat

5 g olivenolje

1 Fedd hvitløk, rå

1 spsk timian (frisk)

1 spsk rosmarin

1 spsk oregano

salt & pepper

1 spsk persille

¼ stk sitron, organisk

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 180" varmluft.

Ovnsstek kyllingen.

Skjær paprika, squash, aubergine og tomat i små tern.

Bland olje med hvitløk, krydderurter, paprika, squash, aubergine og tomat, og krydre med salt og pepper.

Hell blandingen i en ildfast form, og stek i ovnen i ca. 45 minutter, til auberginen er mør.

Server eventuelt drysset med persille og fintrevet sitronskall.

Næringsinnhold:

Protein 30,7 g (33%)

Karbohydrat 28,4 g (26%)

Fett 16,5 g (40%)

Fiber 8,5 g

Fisk: Suppe med laks og poteter

Kcal: 455 kcal

Du trenger:

10 g margarin 70% for steking / baking

50 g løk, rå

100 g poteter

2 tsk grønnsaksbuljong

1 dl ekstra lett melk

120 g laks, røkt

25 g matyoghurt

1 g persille

3 dl vann

sitronsaft

Slik gjør du:

Stek løk i margarin til den er myk, tilsett potetterninger, buljong og melk, legg på lokk og la suppen surre til potetene er møre og begynner å mose seg.

Hell opp suppen, legg i laks sammen med persille. Drypp litt sitronsaft over og server med yoghurt og persille.

Tips: Bruk gjerne andre urter enn persille, f eks dill eller gressløk.

Næringsinnhold:

Protein 34,7 g (31%)

Karbohydrat 29,9 g (25%)

Fett 22,3 g (44%)

Fiber 2,4 g

Les også:

Lakselasagne, karbonade med tomatsaus eller fylte paprika

Denne saken ble første gang publisert 21/05 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også