Surmelk-sjokoladekake

Denne sjokoladekaken kan gjerne fryses, så har du noen godsaker på lur.

Denne sjokoladekaken kan gjerne fryses, så har du noen godsaker på lur.
Denne sjokoladekaken kan gjerne fryses, så har du noen godsaker på lur. Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

4 kopper siktet hvete- eller speltmel

2 kopper sammalt, fin hvete eller speltmel

3 kopper Isomalt (nettbutikk www.fibermat.no)

3 ts kakao

2 ts kanel

3 ts natron

1 liter skummet kultur

1 kopp skummet melk

1 kopp smeltet smør

TOPPING:

100 g smør

3 ss sterk kaffe

3 ss kakao

250 g melis eller slanke-meliset erytrithol (kan kjøpes hos www.spisdegslank.no)

2 ts vaniljesukker

Bland alt det tørre før du tilsetter surmelk, melk og smør. Rør godt sammen og hell i en langpanne. Stekes på 180° i ca. 30 min. Kan fryses.

Avkjøl kaken før glasuren has på. Rør smør og melis, tilsett de andre ingrediensene. Dekorer med kokos.

Til saken: Søtt, men ikke syndig

Denne saken ble første gang publisert 11/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også