Medisinske matvarer for blodtype O

I følge teorien for blodtypedietten bør kostholdet velges etter hvilken blodtype man har.

BLODTYPE O: Glem fish & chips - torsken kan du spise, men ikke potetene.
BLODTYPE O: Glem fish & chips - torsken kan du spise, men ikke potetene. Foto: Foto: Janet Hastings/Crestock
Sist oppdatert

De matvarene som betegnes som "medisinske" for den enkelte blodtype kan man velge fritt av. Det finnes også en liste over matvarer som man bør unngå og en liste for de nøytrale. Her kan du sjekke listen over de medisinske matvarene og de man bør unngå hvis man har blodtype O. Vi gjør oppmerksom på at teorien bak blodtypedietten og diettens helsemessige effekter ikke er allment akseptert.

Medisinske matvarer for blodtype O

Men dette bør du unngå:

  • Abbor
  • Adukibønner
  • Ananassaft
  • Artiskokk
  • Azukibønner
  • Bladkål
  • Brissel
  • Brokkoli
  • Bøffel/bison
  • Cayenepepper
  • Club Soda
  • Egg
  • Escarolesalat
  • Esekielbrød
  • Essenerbrød
  • Farris
  • Fikener
  • Flyndre
  • Fårekjøtt og lam
  • Gjedde
  • Gresskar
  • Gresskarfrø
  • Grønnkål
  • Gurkemeie
  • Hellefisk/kveite
  • Hjerte, innmat, lever, nyre
  • Humle
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Johannesbrødmel
  • Jordskokk
  • Kalvekjøtt
  • Karri
  • Laks
  • Linfrøolje
  • Løk
  • Løvetannblader
  • Makrell
  • Mangold/spinat
  • Moreller
  • Neper
  • Nypete
  • Oksehale
  • Olivenolje
  • Paprika, rød
  • Pastinakk
  • Peppermyntete
  • Pepperrot
  • Persille
  • Pintobønner
  • Plummer
  • Purre
  • Romersk salat
  • Rødbetblader
  • Sardiner
  • Sikori
  • Sild
  • Storfekjøtt
  • Storvilt
  • Stør
  • Svartøyebønner
  • Svisker
  • Sviskesaft
  • Søtpoteter
  • Tang & tare
  • Torsk/skrei
  • Valnøtter
  • Vann
  • Ørret
  • Alfaalfaspirer
  • Alle sorter melk unntatt soyamelk som er nøytrale
  • Alle sorter ost unntatt geitost, bøffelost og fetaost som er nøytrale
  • Appelsin
  • Appelsinjuice
  • Aubergine
  • Avokado
  • Bacon
  • Barrakuda
  • Bjørnebær
  • Blekksprut
  • Blomkål
  • Boller
  • Bomullsfrøolje
  • Brennevin
  • Brus
  • Brød laget på hvete eller havre
  • Bulgurmel
  • Cashewnøtter
  • Corn Flakes
  • Couscous
  • Durumhvete
  • Eddik
  • Eplemost/sider
  • Gås
  • Havremel
  • Hestehov
  • Hodekål
  • Honningmelon
  • Hvetemel
  • Hvite bønner
  • Jordbær
  • Kaffe
  • Kaker
  • Kanel
  • Kapers
  • Kaviar
  • Ketchup
  • Kidneybønner
  • Kinakål
  • Klementiner
  • Kokosnøtt
  • Lettbrus
  • Lichinøtt
  • Linser
  • Maisolje
  • Maizena
  • Majones
  • Mandarin
  • Mazenamel
  • Muskattnøtt
  • Müsli
  • Oliven
  • Pasta
  • Peanøtter
  • Peanøttolje
  • Peanøttsmør
  • Pepper
  • Pickles
  • Pistasjenøtter
  • Poteter
  • Potetmel
  • Rabarbra
  • Relish
  • Rosenkål
  • Rødkål
  • Røkelaks
  • Semulegryn
  • Sjampignon
  • Snegler
  • Solhatt
  • Sopp
  • Steinbit
  • Sukkermais
  • Sursild
  • Svart te
  • Svinekjøtt
  • Sylteeddik
  • Søtningsmidler
  • Tamarindbønner
  • Valmuefrø
  • Vaniljeessens

Denne saken ble første gang publisert 01/01 2001, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også