Dagsmeny under 1500 kcal

Med denne menyen går du ned i vekt

Dagsmenyen har mindre enn 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

Publisert Oppdatert

Så mange kalorier trenger du

Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.

PRØV KALORIKALKULATOREN HER

Klikk Helse presenterer sju dagsmenyer under 1500 kcal. Det er en kalorimengde som for de fleste vil kunne gi vektnedgang over tid.

Til slutt har du en fiks ferdig ukemeny som kan hjelpe deg ned i vekt. Oppskriftene er hentet fra Vektkonsulentene.no.

Oppskriftene til dag 1 finner du nederst på denne siden. Dagens samlede energiinntak: 1462 kcal.

Slankeklubb

- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for Vektkonsulentene.no

Kostopplegget til Vektkonsulentene består i å redusere antall kalorier i kosten ved hjelp av sunn og mettende mager mat. For kvinner ligger daglig kaloriinntak på 1500, for menn på 1800.

Ligner statens anbefalinger

Ernæringsfysiolog cand.scient Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.

- Det er bare proteininntaket som de anbefaler noe høyere, men det er godt mulig at dersom man veier mye og trenger for eksempel 70-80 g protein per dag, så vil det samsvare med de statlige anbefalingene også når det gjelder protein, sier hun.

Størst vektnedgang i starten

Professor og seksjonsleder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, mener kostforslagene ser fornuftige og sunne ut.

- Men hvor stor vektreduksjon det gir er individuelt og avhengig av mange ting, legger han til.

Frokost: Kesam med frukt

Mettende frokost med masse protein og vitaminer.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

Dette trenger du:

75 g kesam, mager

50 g friske eller

fryste bringebær

¼ ts stevia eller tilsvarende mengde annet søtningsstoff

1 nektarin eller fersken

1 plomme

30 g (1 tynn skive) grovt brød

3 ts sukkerfri marmelade/syltetøy

Slik gjør du:

Bland kesam, bringebær og søtningsstoff i et glass, og mos det med stavmikser. Hell det over i en liten bolle.

Skjær nektarin/fersken og plomme i små båter, og legg dem på bringebærblandingen.

Spis et stykke brød med marmelade eller syltetøy. Drikk eventuelt fruktte ved siden av.

Næringsinnhold:

Energi 228 kcal

Protein 12 g (21 %)

Karbohydrater 41 g (70 %)

Fett 2 g (9 %)

Kostfiber 7 g

Les også:

Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder

Pernille gikk ned 27 kilo

Lunsj: Club sandwich

Du holder deg lenge mett med denne fristende sandwichen.

Dette trenger du:

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

Salatblanding:

gulrot og agurk, strimlet med potetskreller

tomat, i skiver

rødløk, i tynne ringer

10 g (2 ts) olje

1 ss balsamicoeddik

40 g fin spekeskinke, i tynne skiver

60 g (2 tynne skiver) grovt brød

60 g kokt eller stekt kylling

25 g sylteagurk, i tynne skiver

Karridressing:

12 g (1 ss) matyoghurt

8 g (1½ ts) majones

½ ts sennep

1 ts karri

sitronsaft eller vineddik

ev. søtningsstoff etter smak

salt, pepper

Slik gjør du:

Bland alt til salaten.

Legg skinken på bakepapirkledd stekebrett, og rist den midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter, til den er gyllen og sprø. Avkjøl.

Rør sammen ingrediensene til karridressingen, og smak den godt til. Rist brødet.

Legg litt av salaten på brødet med kylling i skiver over. Topp med sprø skinke og skiver av sylteagurk. Legg på en skje karridressing, og server sandwichen nylagd sammen med resten av salaten.

Næringsinnhold

Energi 624 kcal

Protein 33 g (21 %)

Karbohydrater 42 g (30 %)

Fett 34 g (49 %)

Kostfiber 7 g

Les også:

Bettina gikk ned 38 kilo

Heidi holder vekten stabil

Middag: Barbecuespidd

Barbecuesausen kan også brukes til kylling, svine- og storfekjøtt.

Barbecuesaus:

3 ts ketsjup

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

25 g (1 liten) sjalottløk

1 hvitløkbåt

1 liten rød chili, renset og

hakket

½ ts kanel

½ ts malt spisskummen

eller karve

1 ts paprikapulver

2 ss balsamicoeddik

170 g kalkunkjøtt

25 g (1/2 liten) rødløk, i tynne ringer blandet salat

1 porsjon bernaisedressing

Bernaisedressing:

25 g (2 ss) matyoghurt

15 g (1 ss) majones

1 ss bernaisesessens eller

estragoneddik

1 ts tørket eller 1 ss

hakket frisk estragon

salt

pepper

Slik gjør du:

Bland ketsjup, løk, hvitløk og chili i en food processor, tilsett krydder og eddik og mos det til en tykk saus. Eller bruk stavmikser. Skjær kjøttet i skiver, og bland det i sausen i en frysepose.

Knyt igjen posen, og vend godt rundt så kjøttet dekkes av sausen. La det stå til marinering i noen timer, helst over natten. Rør sammen bernaisedressingen, og la den stå fremme i romtemperatur.

Stek kjøttet med marinaden på i ovn ved 200 grader, til det har delikat farge og er gjennomstekt, ca. 20 minutter.

Kan også stekes på grill. Server kjøttet med løkringer, salat og bernaisedressing.

Næringsinnhold

Energi 390 kcal

Protein 41 g (43 %)

Karbohydrater 10 g (11 %)

Fett 20 g (46 %)

Kostfiber 2 g

Les også:

Pernille gikk ned 27 kilo

Bent gikk ned 23 kilo

Kveldsmat: Grønnsakssuppe

Varm og mettende

Dette trenger du:

2½ dl buljong

50 g strimlet kål

The soup, egg and  fresh vegetables from kitchen garden

The soup, egg and fresh vegetables from kitchen garden Foto: BulychevB

25 g strimlet gulrot

25 g spinat

1 hardkokt egg

5 dl vann

Slik gjør du:

Kok opp vann med buljong.

Ha i grønnsaker. La koke noen minutter.

Del egget etter ønske. Ha kokt egg i suppen rett før servering.

Næringsinnhold

Energi 120 kcal

Les også:

Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder

Bettina gikk ned 38 kilo

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag