Middag er som regel dagens mest kaloririke måltid, og dersom du slanker deg kan det være en utfordring å ikke spise for mye.

Slankeklubben Vektkonsulentene har en rekke oppskrifter for alle dagens måltider, og her vi har samlet tre middagsretter du kanskje ikke har prøvd før.

To av rettene er under 300 kcal, og passer perfekt dersom du synes du har spist litt for mye ellers om dagen.

Eller, hva med å prøve en ny vri på svinekoteletten? I disse sommertider har vi også med en oppskrift på svinekotelett med det utradisjonelle tilbehøret rabarbra.

Vil du ha mer? Her er de tre middagsoppskriftene fra forrige nyhetsbrev.

VEGETAR: Små parmesanskåler med grønt

236 kcal

Du trenger:

25 g ost, parmesan, maks 29% fett

salatblader

2 stk cherrytomat, rå

½ stk avokado

25 g matyoghurt

gressløk

salt & pepper

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Riv parmesanosten fint. Legg små hauger på bakepapir på stekebrett. Klapp dem flatt ut, og stek den midt i ovnen til osten har smeltet sammen. Ta osten ut, og form den mens den forsatt er myk, over eggeglass. Avkjøl osten til den har stivnet.

Sett parmesanskålene på en liten tallerken og legg i salatblad, delte tomater og avokadoterninger. Rør sammen kesam og hakket gressløk og smak forsiktig til med salt og pepper. Legg en topp kesam over grønnsakene og pynt med gressløk-

Fyll parmesanskålene like før servering så de ikke blir myke.

Næringsinnhold:

Protein: 12,2 g (21%)

Karbohydrat: 9,8 g (14%)

Fett: 17,1 g (65%)

Fiber: 3,2 g

FISK: Torskesalat med asparges

SALAT: Sommer er tid for salater. Prøv en torskesalat med asparges. Lite kalorier - og veldig godt. © FOTO: Vektkonsulentene

252 kcal

Du trenger:

2 dl vann

½ stk sitron, organisk

salt

80 g torsk

100 g grønn asparges

100 g sukkererter

50 g skyr eller mager kesam

5 g majones

1 spsk pepperrot (rå)

sitronsaft

pepper, svart

25 g salatblader

25 g reker

Slik gjør du:

Ha vann, en sitronskive og litt salt i en gryte. Kok opp og damp torskefileten noen få minutter, til den er melkehvit og mør. Avkjøl den.

Kok asparges og sukkererter i 1-2 minutter, de skal fortsatt være sprø. Avkjøl grønnsakene.

Rør sammen skyr, majones og pepperrot. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Del torsken i store stykker, og vend dem i dressingen. Anrett salaten med grønnsaker, og pynt med reker og sitronbåter.

Tips: Salaten kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskap. Du kan også krydre med karri i stedet for pepperrot.

Næringsinnhold:

Protein: 30,3 g (48%)

Karbohydrat: 22,2 g (30%)

Fett: 6 g (22%)

Fiber: 6 g

KJØTT: Svinekotelett med rabarbra

NYTT TILBEHØR: Rabarbra er ikke bare til desserter, prøv dem som tilbehør til koteletten neste gang. © FOTO: Vektkonsulentene

471 kcal

Du trenger:

145 g svinekotelett

timian (frisk)

125 g rabarbra

1 tsk ingefær

1 tsk kardemomme (malt)

1 tsk olivenolje

flytende søtningsmiddel eller stevia

200 g grønn salat

salt & pepper

100 g potet

Slik gjør du:

Pensle koteletten med olje, og grill den på en varm grill eller grillpanne. Snu når den begynner å slippe grillen, og grill på motsatt side til den er mør.

Krydre med salt, pepper og timian.

Skjær rabarbrastilkene i ca ½ cm tykke skiver.

Riv ingefæren og bland den med kardemomme, søtningsmiddel, salt og pepper. Bland rabarbra og krydder sammen i en skål. Ha rabarbrablandingen på et stort stykke sølvpapir, og fold det sammen til en pakke. Grill i ca 10 minutter, eller til rabarbraen er mør.

Pynt med timian. Spis 100 gram potet til.

Tips: Krydre koteletten med grillkrydder.

Næringsinnhold:

Protein: 36,2 g (30%)

Karbohydrat: 39,2 g (29%)

Fett: 21,6 g (41%)

Fiber: 8,9 g

Les også:

Dagsmeny under 1500 kcal

Vet du hvor mange kalorier du kan spise før middag?

Forum: - Jeg spiser 400 g sjokolade hver dag

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!