Næringsinnhold

pr. 100 g deig:

Kcal: 230

Protein: 12 g

Fett: 17,6 g

Karbohydrat: 3 g

Kostfiber: 7,4 g

Næringstabell ved klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Landaas

Mens noen fortsatt holder fast ved vår gamle tradisjon med brød, poteter og lite fett, mener andre at et annet kosthold og nye sammensetninger - i dette tilfellet et lavkarbokosthold, er gunstig ved slanking men også ved en rekke sykdommer og plager.

Hvorfor lavkarbo knekkebrød?

Teorien som lavkarbo dietter støtter seg til, går altså ut på at mennesker blir fete på grunn av et for høyt insulinnivå i kroppen, ikke på grunn av et for høyt inntak av fett. Det høye insulinnivået skyldes at vi spiser for mye karbohydrater, hevdes det.

Disse lavkarbo knekkebrødene er nydelige, og inneholder lite karbohydrater fordi de bakes med egg, frø, knuskakli og solsikkekjerner. Prøv dem gjerne til ost.

Det er stort sett bare å røre sammen ingrediensene, helle deigen i former og sette det hele i ovnen.

Lavkarbo knekkebrød

Du trenger:

3 egg

litt salt

1 ss olje

30 g kruskakli

3 ss knuste linfrø

3 ss sesamfrø

en halv håndfull solsikkekjerner

1 kopp vann

2-3 ts jbk-mel (johannesbrødkjernemel, finnes i helsekostbutikker)

2 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene, og la røren stå litt så den blir tykk.

Stekes som vanlige lapper på 225 grader i ca. 35 minutter.

De skal begynne å se litt brent ut i kantene.

Ta dem deretter ut av ovnen og legg dem på en rist mens du venter på at ovnen skal stille seg ned til 100 grader.

Sett dem deretter inn igjen (på rist), og la dem stå i overkant av 2 timer.

Vips, så har du nydelige lavkarbo knekkebrød!

Ann Britt Hangeraas

De beste lavkarbo-brødene

Her er oppskriftene på åtte sunne lavkarbo-brød, briks og knekkebrød.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!