ERNÆRINGSFYSIOLOGENE: Inge Lindseth og Vibeke Landaas.

ERNÆRINGSFYSIOLOGENE: Inge Lindseth og Vibeke Landaas. © Foto: Privat/Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Om menyen:

- Ved å droppe sukker, og redusere inntaket av stivelsesholdige matvarer som for eksempel brød og poteter, vil du holde blodsukkeret ditt stabilt. Og et stabilt blodsukker har alt å si for en god vektkontroll. Det bidrar til at du blir kvitt magefettet og dermed reduseres også risikoen for livsstilssykdommer som diabetes type 2 og hjerte-karsykdom, sier Inge Lindseth.

- Du trenger ikke å endevende kostholdet ditt for å gå ned i vekt. Ofte trenger du bare å bytte ut enkelte matvarer med andre som smaker godt og som er bedre for deg, sier klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth.

Han har satt sammen ukemenyen vår med mettende og velsmakende lavkarbo-mat

Del

Lindseth er varm tilhenger av et lavkarbohydrat-kosthold og er overbevist om at vi, ved å spise mindre karbohydrater, får kroppen til å fungere som den skal, og at vi dermed blir mindre fristet til å spise mat vi ikke burde spise.

I tillegg har vi bedt ernæringsfysiolog Vibeke Landaas om å beregne næringsinnhold for de ulike dagsmenyene.

Menyen har et lavt kaloriinnhold, og kan derfor også brukes av deg som vil kutte inntak av kalorier

Det finnes en rekke matvarer som er karbohydrat-feller, så følg menyen.

Les også:

Slank med lavkarbo, dag 1

Slank med lavkarbo, dag 2

Slank med lavkarbo, dag 3

Slank med lavkarbo, dag 4

Slank med lavkarbo, dag 5

DAG 7

Frokost

Eggerøre med bacon

Eggerøre av 2 egg, 3 strimler bacon (ca 30 g råvekt), biter av friske grønnsaker, ½ boks bønner i tomatsaus.

HELGEFROKOST: Egg og bacon

HELGEFROKOST: Egg og bacon © www.colourbox.com

Lunsj

Knekkebrød med ost

2 rugknekkebrød m/ meierismør

3 tykke skiver gulost på hvert knekkebrød.

Biter av friske grønnsaker

ALTERNATIV: Om du ikke vil ha biffkjøtt, kan du bruke svin slik som her. Tilbehøret er det samme som i menyen.

ALTERNATIV: Om du ikke vil ha biffkjøtt, kan du bruke svin slik som her. Tilbehøret er det samme som i menyen. © Svein Brimi

Middag

Biff med stekte grønnsaker og rømme

(én porsjon)

120 g rent biffkjøtt (eller svin/viltkjøtt)

1/4 liten aubergine i biter

1 dl squash i biter

1 dl rød paprika i strimler

¼ løk i strimler

1 dl sopp i biter

2 ss rømme

Skjær aubergin i skiver og strø salt og kryst noen dråper sitron over. La det stå i 15 minutter, og press ut vannet.

Krydre og stek biffen i litt meierismør.

Hakk grønnsakene i biter og stek den sammen med biffkjøttet de siste 10 min., til grønnsakene er passe myke og kjøttet er gjennomstekt.

Server med rømme som dressing

DESSERT: Bær med kesam til dessert eller kvelds.

DESSERT: Bær med kesam til dessert eller kvelds. © www.colourbox.com

Kvelds

Bær med kesam

2 dl bær

2 ss vaniljekesam

Inneholder

Mengde: 973,8 gram

Energi: 1337 kcal

Protein: 86,8 gram

Fett: 83,8 gram

Karbohydrat: 49,6 gram

Kostfiber: 21,8 gram

Les også:

Her finner du masse lavkarbo-oppskrifter og gode lavkarbo-råd

Vi har testet grillpølser, hvilken er sunnest?

10 tips til et sunnere og slankere kosthold

Slik vet du at slankekuren virker

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!