Kokt torsk er mager og fin julemat. Vanlig tilbehør er poteter og gulrøtter eller andre grønnsaker.

Kokte gulrøtter og andre kokte grønnsaker trenger ikke begrenses, tvert imot her er det bare å forsyne seg. Når det gjelder fettkilden i dette måltidet, kan det være vanskelig å komme helt utenom smeltet smør eller margarin. Men det trenger ikke være bare fett selv om det er jul.

Spe smøret med litt fiskekraft og/eller litt kraft fra grønnsakene og ha i litt finhakk litt purre, vårløk, løk, eller persille. La det putre litt slik at smaken fra løken (eller persillen) får trekke ut i smørkraften og hold det varmt til servering.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!