Kalorier i julemiddagen

Middag med vilt

Sammen med grønnsaker, poteter, saus og tyttebær gir en porsjon av denne middagen ca. 450 kcal, litt mer om du bruker mye fløte i sausen.

VILT: Finnbiff med grønnsaker, potetstappe og tyttebær.
VILT: Finnbiff med grønnsaker, potetstappe og tyttebær. Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Sist oppdatert

Det vel ingenting som kan måle seg med vilt på menyen.

Viltkjøtt er margert og full av smak. Tilbehøret kan variere, men poteter og grønnsaker hører som regel med. Surret sopp, halve pærer (friske eller hermetiske) fylt med tyttebær eller ripsgelé, brokkoli, gulrøtter og en viltsaus passer også god. Bruk gjerne kulturmelk i sausen, fremfor lettrømme. Det gir mindre fett, men uten å svekke smaken. Litt einebær, tyttebær og eventuelt litt geitost setter en ekstra piff på sausen.

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også