Lutefisken er i seg selv mager mat. Det er også tilbehøret poteter, ertestuing, sennep, flatbrød og lefse. Det er først når man kommer til ribbefettet eller baconfettet at den ernæringsmessige gunsten endres.

Dersom du bruker gaffel til å forsyne deg med bacon, slipper du alt baconfettet som ellers følger med når du heller baconblandingen over tallerken eller bruker skje. Som et alternativ til ribbefett og baconfett, kan du forsøke en varm sennepssaus. Denne tilberedes med melk, mel og litt sennep og må ikke forveksles med den oljebaserte sennepssausen (oftest kald) som brukes til gravet eller røket laks. Spiser du ute kan du spørre etter varm sennepssaus av typen hvit saus med sennep.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!