Kalkun er relativt mager mat, der hele menyen gjerne omfatter kalkun, rosenkål, poteter og saus.

Det er vel få menyer som passer bedre i julen, og som helt naturlig inneholder lite fett. Her som ellers er det tilbehøret det kommer an på. Stuffing med fjørfefarse og fløtesaus kan ødelegge for et ellers så lett måltid. Vil du redusere fettet, så bruk heller 10 % fløte (såkalt kaffefløte) fremfor den tradisjonelle kremfløten. Du trenger imidlertid ikke droppe stuffingen helt. Med svisker, eple og eventuelt noen sitronskiver får du et herlig fyll som smaker godt og har lite fett.

Velg ellers de grønnsakene du liker best. Brokkoli, blomkål og rosenkål passer utmerket til stekt kalkun.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!