Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 13

Slankemeny dag 12

Her er dagens meny:

SØNDAG UKE 2

Frokost

Eggerøre og laks

eggerøre av 2 egg

2 ss finklippet gressløk

pepper og salt (LoSalt/Seltin)

ca. 50 g røket laks/gravlaks

friske grønnsaker

1 glass juice (helst grønnsakjuice eller gulrotsaft)

Næringsverdi:

Kcal: 353, karbohydrater: 22 g, protein: 29 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 4,6 g, fiber: 3,7 g.

Lunsj

Kyllinglår og ertestuing

1 ½ kyllinglår

Blandes i blender/mikser:

1 dl kokte erter eller kikerter

1 dl kesam 1 %

1 fedd hvitløk

sitronsaft

1 ss olivenolje

revne gulrøtter

Næringsverdi:

Kcal: 458, karbohydrater: 26 g, protein: 34 g, fett: 28 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 5,5 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Svin med bønnestuing

Oppskriften gir 4 porsjoner:

extra virgin olivenolje

400 g oppskåret svinekjøtt

1 rødløk, delt i to og skåret i skiver

2 hvitløkfedd, hakket

1 stor klype chiliflak

1 ts kvernet spisskummen

1 rød paprika, grovhakket

400 g hakkede tomater på boks

400 ml kyllingkraft

250 g små poteter, skåret i to

100 g grønne bønner

hakket koriander eller bladpersille Varm 1 ts olivenolje i en stekepanne.

Krydre kjøttet, og brun det raskt i pannen. Ta kjøttet ut av pannen, og stek løken og hvitløken i 1 minutt. Tilsett chiliflak, spisskummen og pepper, og stek i 2 minutter til. Tilsett svinekjøttet sammen med de hermetiserte tomatene og kyllingkraften.

La det småkoke, og tilsett potene. Stek i 10-15 minutter, før du tilsetter bønnene. La koke i ytterligere 5 minutter.

Krydre og strø over med koriander til slutt.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 6. Kcal: 299, protein: 28,5 g, karbohydrater: 20 g, fett: 11,7 g, herav mettet fett: 3 g, fiber: 3,5 g.

Kvelds

1 Fedon slankebar karamell/hasselnøtt eller tilsvarende

1 pære

Næringsverdi:

Kcal: 216, karbohydrater: 23,7 g, protein: 13,6 g, fett: 6,8 g, mett fett: 2,1 g, fiber: 11,7 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!