Test av grillkjøtt

Entrecôte

Mye fett, men endel av fettet renner vekk på grillen.

GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen?

GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen? Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 183 kcal

Protein: 20 g

Mettet fett: 6,3 g

Salt (Na): 66 mg

Jern: 2 mg

Entrecôte inneholder nokså mye fett sammenlignet med andre typer kjøtt. Den får samme terningkast som hamburgere, men entrecôte er å foretrekke ettersom den inneholder både mindre salt og mer jern.

Dessuten vil en del av fettet i entrecôten smelte ut av kjøttet og ned på grillkullet når kjøttet grilles, slik at det ferdig stekte kjøttet ikke inneholder like mye fett som når det er rått.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag