Test av grillkjøtt

Hamburger

Fetere enn biff, magrere enn pølser.

GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen?
GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen? Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto
Sist oppdatert

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 167 kcal

Protein: 16,6 g

Mettet fett: 5,2 g

Salt (Na): 687 mg

Jern: 1,8 mg

Hamburgere er laget av kjøttfarse, og inneholder derfor nokså mye mettet fett sammenlignet med rene fileter av kjøtt. Hamburgere inneholder nesten like mye salt som pølser, men mindre fett og kalorier.

Fordi hamburgere er laget av rødt kjøtt, inneholder de en del jern, noe som trekker opp i denne testen.

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også