Økomat

Eksplosjon av økologiske spisesteder

Nå kan du velge økologisk som aldri før.

Det blir stadig lettere å velge økologisk mat. FOTO: Colourbox.com

Det blir stadig lettere å velge økologisk mat. FOTO: Colourbox.com

Publisert Oppdatert
Dette er merket som viser at spisestedet er godkjent som økologisk.

Dette er merket som viser at spisestedet er godkjent som økologisk.

Stadig flere norske hoteller og spisesteder tilbyr nå økologisk mat på sin meny. Ifølge Oikos finnes det i dag 118 spisesteder som kan markedsføre seg med øko-Ø-en, og antallet er stadig økende. Til sammenligning var det bare 14 godkjente serveringssteder for to år siden.

Magasinet Ren Mat gir i samarbeid med Oikos hvert år ut Økoguiden. Dette er en oversikt som forteller deg hvor og når du kan få tak i økologisk mat i Norge. Økoguiden for 2008 inneholder til sammen 235 spisesteder, butikker, festivaler, overnattingssteder og gårdsbutikker over hele landet som tilbyr god og økologisk mat. Hittil er det Sør- og Østlandet som har flest tilbud.

Økoguiden i sin helhet finnes kun på papir, men utdrag fra den nyeste guiden finner du her.

Les også: Kronprinsparet blir økobønder

Les også: Test av knekkebrød

Les også: Sunt med økologisk

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag