På kjøkkenbenken:

Dette spiser Christina

Hekkeløperen Christina Vukicevic deler sine matvaner.

SAMBOER: Hekkeløper Christina Vukicevic bor sammen med spydkaster Andreas Thorkildsen.

SAMBOER: Hekkeløper Christina Vukicevic bor sammen med spydkaster Andreas Thorkildsen. Foto: Foto: Scanpix

Publisert Oppdatert

Hun er suveren i 100 meter hekk, og på hjemmebane deler Christina (22) kjøkken med OL-vinner Andreas Thorkildsen. Da må hun jo spise sunt, eller? Her ser du hva den sexy hekkeløperen putter i munnen.

Les også:

Tone tryna i trappa

- Simen er min treningsmotivator

Eksplosjon av økologiske spisesteder

Disse diettene er farlige

Her er årets solbrillemote

Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

1. Magerost Reke på tube - Jeg bare digger Magerost Reke på knekkebrød til frokost eller lett mat mellom trening. Kjempegodt og lett å lage!

Jeg liker oppskrifter fra Middelhavet. Jeg har jo bakgrunn fra Serbia, og har derfor vokst opp med den typen mat. Retter som for eksempel moussaka er noe av det beste jeg vet.

ShapeUps kommentar: Dette er et fint pålegg med lite fett og som ikke inneholder karbohydrater. Osten er en fin kilde til protein, kalsium og B-vitaminer.

2. Cherrytomater - Det er utrolig godt som snacks og i salater. Synes også de har en bedre smak enn vanlige tomater. De er vel også ganske sunne.

ShapeUps kommentar: Tomater, også cherrytomater, er supersunne. Særlig om du spiser de som er dyp røde. Disse er fulle av antioksidanten lykopen. Spis så mye du orker!

3. Lettmelk - Samboeren min, Andreas, elsker melk, og så er det så godt i kaffe. Og jeg må ha kaffe!

ShapeUps kommentar: Melk er en av våre beste kilder til kalsium. Selv om kaffen binder noe av kalsiumet, så kan du likevel bruke kaffe med melk, f.eks. kaffe latte, som en måte å få i seg kalsium på. Vi anbefaler ekstra lettmelk som er tilsatt vitamin D.

4. Yoghurt naturell - Har det alltid i havregryn på morgenen. Synes også det er veldig godt med banan til.

ShapeUps kommentar: Yoghurt er en god kilde til kalsium. Sammen med havregryn og banan, får du en ordentlig kickstart på dagen - mettende og varig energi.

5. Kyllingfilet - Jeg elsker kylling! Man kan ha det til så utrolig mye. Er det noe jeg faktisk alltid har i kjøleskapet, så er det kyllingfilet.

ShapeUps kommentar: Kylling inneholder kvalitetsprotein, så kyllingfilet kan du spise hver eneste dag med god samvittighet. Kyllingfilet passer til nesten alt og er raskt og lett å lage.

6. Mozzarella - Til dere som ikke har smakt mozzarella til parmaskinke, pesto og tomater: Dere går glipp av noe ufattelig godt i livet! Godt, godt, godt!

Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

ShapeUps kommentar: Ja, dette er ren nytelse som også gir mange næringsstoffer. Du kan komplementere måltidet med ekstra godt italiensk brød, kaldpresset olivenolje blandet med en god balsamicoeddik, og kanskje et glass rødvin til.

På Christinas huskeliste:

-Magerost reke på tube

-Cherrytomater

-Lettmelk

-Yoghurt Naturell

-Kyllingfilet

-Mozarella

-Brunost

-Sukkererter

-Salat

-Fersk appelsinjuice

Det som kjennetegner mitt kjøkken er at vi har dilla på kaffe. Hos oss finner du to espressomaskiner, en kaffetrakter og en vannkoker som brukes til pulverkaffe. Jepp, vi to er store kaffedrikkere!

7. Brunost - Det beste pålegget på nybakt grovbrød. Ingen over, ingen ved siden.

ShapeUps kommentar: En dag du har trent hardt og trenger ekstra energi, passer det glimrende med brunost på grovbrød. Brunosten inneholder både fett og karbohydrater. Ønsker du å spare litt inn på energien fra brunosten, kan du velge en lettere type.

8. Sukkererter - Det er bare godt, enkelt og greit. Bra snacks er det også. Men det må være de runde sukkerertene, ikke de flate.

ShapeUps kommentar: Dette er sunne saker som du kan spise så mye du vil av. I sukkerertene finner vi vegetabilsk protein, vitamin C og folat.

9. Salat - Massevis! Jeg er avhengig av salat. Må ha det til absolutt hver eneste middag. Bra for kroppen er det også.

ShapeUps kommentar: Dette er en god og sunn vane som sikrer helsen gjennom hele livet og forebygger en lang rekke sykdommer. En porsjon salat tilsvarer en porsjon i anbefalingen om 5 om dagen.

10. Fersk appelsinjuice - Det er veldig godt med et glass appelsinjuice om morgenen. Det er friskt, godt og det gir en god start på dagen.

ShapeUps kommentar: Ferskpresset appelsinjuice, særlig den du presser selv, er fantastisk godt, men også sunt. Med ett glass har du dekket ¾ av dagens behov for vitamin C.

Takk til Akademika, Feinschmecker, Åhléns, Milla og Blåveispikene for lån av utstyr.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning