Test av grillkjøtt

Indrefilet av svin

Mindre fett enn koteletter.

GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen?
GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen? Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto
Sist oppdatert

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 116 kcal

Protein: 20,7 g

Mettet fett: 1,3 g

Salt (Na): 60 mg

Jern: 0,7 mg

Indrefilet av svin inneholder mindre fett og mer jern enn svinekoteletter (der du har skåret bort fettranden). Ellers er disse to typene kjøtt et jevngodt alternativ.

Sammenlignet med indrefilet av okse, er det mindre jern i indrefilet av svin, noe som gjør at du gjerne kan velge okse.

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også