Test av grillkjøtt

Laksefilet

Testens desiderte vinner!

GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen?
GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen? Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto
Sist oppdatert

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 200 kcal

Protein: 19,9 g

Mettet fett: 2,2 g

Salt (Na): 57 mg

Jern: 0,4 mg

Testens desiderte vinner! Lite mettet fett, et greit innhold av kalorier, og en fin kilde til protein.

Kanskje ingen overraskelse at fisk er å foretrekke fremfor kjøtt, men det kan være greit å bli minnet på at laks og annen fisk egner seg veldig godt på grillen.

Laks er stappfull av de sunne omega-3 fettsyrene, noe de aller fleste av oss gjerne kan spise mer av.

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også