Dette er merket som viser at spisestedet er godkjent som økologisk.

Stadig flere norske hoteller og spisesteder tilbyr nå økologisk mat på sin meny. Ifølge Oikos finnes det i dag 118 spisesteder som kan markedsføre seg med øko-Ø-en, og antallet er stadig økende. Til sammenligning var det bare 14 godkjente serveringssteder for to år siden.

Magasinet Ren Mat gir i samarbeid med Oikos hvert år ut Økoguiden. Dette er en oversikt som forteller deg hvor og når du kan få tak i økologisk mat i Norge. Økoguiden for 2008 inneholder til sammen 235 spisesteder, butikker, festivaler, overnattingssteder og gårdsbutikker over hele landet som tilbyr god og økologisk mat. Hittil er det Sør- og Østlandet som har flest tilbud.

Økoguiden i sin helhet finnes kun på papir, men utdrag fra den nyeste guiden finner du her.

Les også: Kronprinsparet blir økobønder

Les også: Test av knekkebrød

Les også: Sunt med økologisk

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!