Treningsmat

Kjappe supper fra treningseksperten

Se treningsekspert Yngvar Andersen lage suppe! Disse fire suppene lager du lett på under 15 minutter.

Sist oppdatert

Tror du det tar lengre tid å lage suppe fra bunnen enn fra ferdigpose? Feil!

ShapeUps treningsekspert Yngvar Andersen gir deg hemmeligheten. Det er lettere enn du tror!

Ingen tilsetningsstoffer

Fordelen med selvlaget mat er at du vet akkurat hva du får i deg. Du unngår tilsetningsstoffer og er sikret ekstra mye fiber.

Les også: Spis sunnere på 1-2-3

Flere oppskrifter og smarte tips fra Yngvar finner du i Det Nye ShapeUp, som er i butikken nå.

ERTESUPPE

Ertesuppe som vist på videoen.
Ertesuppe som vist på videoen. Foto: Jeanette Landfald Bækkevold

(2-3 porsjoner)

Beregn ca. 8 min

  • 6 dl vann
  • 500 gram frosne erter
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1/3 ts mynte (tørket eller frisk)
  • 2 ts buljong
  • pepper

Kok opp vann. Ha i alle ingrediensene og kok i ca. 6 minutter til ertene er møre. Mos med stavmikser og server med fetaost på toppen av hver tallerken.

Tips! Har du ikke mynte, kan du bruke basilikum i stedet.

ITALIENSK TOMASUPPE

(2-3 porsjoner)

Beregn ca. 8 min

  • 2 hvitløkfedd (finhakket)
  • 1 ss olje
  • 1 pakke/boks (500 gram) hakkede tomater
  • 5 dl vann
  • 2,5 dl tomatpakke fullkornsmakaroni
  • 1-2 ts buljong
  • en god neve fersk eller frossen basilikum

Stek hvitløken gyllen i olje. Tilsett resten av ingrediensene unntatt fersk basilikum. La makaronien koke i 5 minutter (eller som anvist på pakken). Smak til med salt og pepper og ha i basilikum. Server gjerne med revet parmesan og litt god olivenolje.

Tips! Du kan droppe basilikumen og heller ha i en dæsj karripulver, revet muskat og litt fløte.

Se Yngvar lage tomatsuppe

SUNN MANDELSUPPE

(4 porsjoner)

Beregn ca. 15 min

  • et par never med mandler
  • 1/2-1 salathode
  • 1-2 squash
  • et par tomater eller paprika
  • 1/2 purre
  • 1 brokkoli eller blomkål
  • noen kokte poteter eller gulrøtter (gjerne fra gårsdagens middag)
  • 6-10 dl vann, alt ettersom om du ønsker tjukk eller tynn suppe
  • 2-3 ts buljong (smak til)
  • pepper

Legg mandlene på et stekebrett og sett dem i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter (de skal bli gyldne). I mellomtiden vasker og grovhakker du grønnsakene og koker dem i en gryte med vann. Mos så grønnsakene med en stavmikser mens de er i kjelen. Smak til med buljong og pepper. Ha deretter i mandlene og mos kort slik at mandlene fremdeles er i litt ujevne biter. Hell over på tallerken og server med olivenolje, salt og pepper på toppen.

Et alternativ er å bruke det meste av det du har av grønnsaker i kjøleskapet, minus vanlig løk. Fin-fin suppe å lage av grønnsakrester som må brukes opp! Her er det virkelig rom for å eksperimentere - denne smaker alltid kjempegodt!

Mandelsuppe
Mandelsuppe Foto: Jeanette Landfald Bækkevold

SUNN DESSERTSUPPE

(2-3 porsjoner)

Beregn ca. 12 min

  • 2 store epler i biter, uten kjerner
  • 15-20 tørkede aprikoser
  • 3 dl vann
  • 1 liten bit vaniljestang delt på langs

Ha alt oppi kjelen og gi det et oppkok til aprikosene har blitt møre (ca. 8 minutter). Skrap ut alt det svarte fra vaniljestangbitene og fjern dem fra kjelen.

Mos med stavmikser. Hell suppen over i en bolle og server med kefir eller kesam, og gjerne en grov kjeks eller ristede nøtter.

Tips! Bytt ut vaniljestang med kanelstang. Eller bruk frosne bringebær i stedet for epler. Når suppen"er blitt kald, kan den brukes som syltetøy!

Se flere av Yngvars smarte tips og oppskrifter i Det Nye ShapeUp som er ute nå.

Dessertsuppe
Dessertsuppe Foto: Jeanette Landfald Bækkevold

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også