Test av soyamat

Ikke så mye bedre enn kjøtt

Viana Prima Wurst og Viana Roast Braten versus servelat og skinke.

Oslo/studio 20090707; Bedre Helse; Produkter. Soyaprodukter

Oslo/studio 20090707; Bedre Helse; Produkter. Soyaprodukter Foto: Petter Berg/HM Foto

Publisert Oppdatert

Veggiepåleggene er i hovedsak basert på tofu, men inneholder også hveteprotein, mandler, rismel og rårørsukker. Prima wurst inneholder solsikkeolje, Roast braten inneholder både solsikkeolje og palmefett - sistnevnte er en kilde til mettet fett. Flesteparten av ingrediensene er økologiske.

Servelat har litt mindre kalorier, 217 mot 260 og 268, og halvparten så mye protein. Fettinnholdet er omtrent det samme, men andelen mettet fett er høyere i servelaten, mens karbohydratinnholdet er det samme. Vanlig skinke er et rent og kalorifattig produkt (104 kalorier).

Konklusjon: Her er muligens skinke det beste alternativet ernæringsmessig - først og fremst fordi det er et rent og magert kjøttprodukt. Men står valget mellom servelatpølse og veggiepålegg, kan du like godt velge vegetar varianten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning