Fettsug kjøleskapet:
Ost til hverdag og fest
Osten er med oss både til hverdags og fest. Her kan det dermed være mye fett å spare.
Nordmenn drikker stadig magrere melk, men til gjengjeld har vi fått smaken på fete oster, særlig hvite oster, viser "Utvikling i norsk kosthold 2010".
Her er bytt-ut-listen hvis du vil ha mager ost som kan høvles:
Hvite oster:
Bytt ut:
Tine Gräddost: 38 prosent fett
Hvitost og gulost: 26-28 prosent fett
Velg:
Vita hjertego` Gul og Sivet: 15 prosent
2 prosent av dette fettet er mettet fett.
Norvegia Lettere: 16 prosent fett
Synnøves lett gulost: 16 prosent fett
Tine Jarlsberg Lettere: 16 prosent fett
Nøkkel Lettere: 17 prosent fett
Aller magrest:
Synnøve ekstra mager ost: 10 prosent fett
Brune oster:
Bytt ut:
Fløtemysost (Synnøve): 29 prosent fett
Velg:
Tine lettere flytemysost: 16 prosent fett
Aller magrest:
Tine mager mysost: 7 prosent fett
Myke oster:
Dessertoster og muggoster inneholder opptil 44 prosent fett. Velger du smøreoster i stedet, kan du få oster med fettinnhold ned på tre prosent.
Sjekk fettinnholdet i et tilfeldig utvalg av oster. De magreste ostene finner du nederst:
Tine Royal Blue: 44 prosent fett
Tine Selbu Blå: 40 prosent fett
Tine Norsk Brie: 33 prosent fett
Tine Camerbert: 27 prosent fett
Tine kremost: 25-27 prosent fett
Tine Taffel: 24 prosent fett
Tine Snøfrisk: 23 - 25 prosent fett
Kavlis Edelost: 20 prosent fett
Tine smørbar: 16-17 prosent fett
Kavli smøreost: 16-17 prosent fett
Kavli mageroster: 6-7 prosent fett
Øvrige mageroster: 6-7 prosent fett
Aller magrest:
Kavli lettost naturell: 3 prosent fett
Pultost og gammelost: 1 prosent fett
Prim:
Bytt:
Tine Prim (ulike varianter): 7,8 - 14 prosent fett
Velg:
Tine Prim lettere: 4 prosent fett
Denne saken ble første gang publisert 08/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.