PIZZA: Klikk.no har testet 46 forskjellige frossenpizzaer.=

PIZZA: Klikk.no har testet 46 forskjellige frossenpizzaer. © Petter Berg HM Foto

Pris, kr: 55,90

Vekt, g: 570

Næringsinnhold per 100 g

Energi, kJ / kcal: 875 / 205

Protein, g: 11

Karbohydrat, g: 25

Fett,g: 6,8

Andel kjøtt, %: 8 % biff og i tillegg "pizzakjøtt" i ukjent andel

E-stoffer: E450, E451, E250

Inneholder sukker: Ja

Om ingrediensene

Vann, hvetemel og mozzarella er de tre viktigste ingrediensene i denne pizzaen. For å få opp fullkornsandelen i bunnen, er den hvite pizzadeigen blandet opp med litt sammalt hvete og havrekli. Også her er både biffkjøttet og pizzakjøttet blandet opp med stivelse og soya, og det er "hele" 3 % løk i pizzaen.

Vurdering

13 poeng av 21

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 56

Konklusjon

På emballasjen oppgir Stabburet de kravene som Mattilsynet har satt for at pizzaen skal få nøkkelhullsmerket. Der står det blant annet at pizzaen skal inneholde minst 25 g grønnsaker per 100 g vare.

Dette synes nesten utrolig at de har fått til, når løken utgjør 3 % og både tomater og tomatpuré må være lik eller mindre enn 8 %, slik ingrediensene er oppfølt (i fallende rekkefølge). Dette summerer seg da bare til max 19 % grønnsaker?

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!