Pris: 35,80 kr

Vekt: 585 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 932 kJ / 223 kcal

Protein: 12,5 g

Karbohydrat: 26 g

Herav sukkerarter: Ikke oppgitt

Fett og prosentdel fett av totalenergi: 7,5 g (30,2 %)

Herav mettet fett: Ikke oppgitt

Kostfiber: Ikke oppgitt

Natrium: Totalt saltinnhold: 1,1 %

Totalt kaloriinnhold per porsjon: 5452 kJ / 1304 kcal, eller ca 65 % av dagens kaloriinntak for en kvinne med 2000 kcal behov per dag. Middagen skal vanligvis gi ca 30 % av dagens energi.

Om ingrediensene

Det som det er mest av i denne pizzaen, er hvitt hvetemel, dernest jarlsbergost. Disse to ingrediensene utgjør nær halvparten av hele pizzaen. Kjøttet du kanskje trodde var skinke, for det ser jo sånn ut, er blandet med hvetestivelsem, vann og soyaprotein. Det er mindre ennn 50 % kjøtt i kjøttet!

Kommentar

Det sunneste på denne pizzaen, er nok paprikabitene - som mange ynder å pelle av før de spiser pizzaen.

På esken står det at "Grandiosa inneholder det samme som en brødskive med gulost, skinke og noen paprika- og tomatskiver".

Men dette er ikke brød - det er heller loff. Og hvorfor lure folk til å tro at det er skinke på pizzaen, når det er storfekjøtt blandet opp med 60 prosent annet?

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vi vet hva vi får når vi kjøper en vanlig Grandiosa, verken mer eller mindre. Spise man en hel en alene, så er over halve dagens kaloribehov dekket for de fleste av oss, men uten at vi dermed også har dekket halve behovet for kostfiber, vitaminer eller mineraler. Så dette bør ikke være et regelmessig valg!

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!