Pris

Kr 22,90 (600 g)

Ingredienser

Vann, sammalt mel av rug og spelt (35 %), hvetegluten, solsikkefrø, rugmel, gjær, rug helkorn (3 %), havrekli (1,5%), linfrø, potetgranulat, sukker, vegetabilsk olje (soyaolje), vegetabilsk fett, maltpulver, tørket surdeig (av hvete og rug), emulgator (E472e), melbehandlingsmiddel (enzym, E300).

Næringsinnhold pr. 100 g

Energi 1029 kJ/244 kcal, protein 13 g, karbohydrat 31,6 %, hvorav sukkerarter: 1,5 g, fett: 6 g, hvorav mettede fettsyrer 1 g, enumettede fettsyrer: 0,9 g, flerumettede fettsyrer 2,9 g, kostfiber 6,2 g, natrium 0,5 g.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Goman
Pris 22,90

Konklusjon

Ernæringseksperten sier:

- Det er bra med et grovbrød som i hovedsak er basert på andre kornsorter enn hvete, dette inneholder i stedet spelt og rug. Brødet har høyt proteininnhold, men ingen imponerende fibermengde. Fett- og saltinnholdet er dessuten relativt høyt sammenlignet med de andre grovbrødene her. Brødet er tilsatt sukker, men mengden er ubetydelig. Trolig er det tilsatt mye gluten, men mengden er ikke spesifisert.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!