Frokost: Grove pannekaker

Lunsj: Grovt smørbrød med egg- og ansjossalat

Middag: Sunn speltpizza

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

1 klibrød med makrell i tomat og et glass skummet melk

1 rett i koppen, 1 appelsin og 2 gulrøtter.

--------------------------------------------------------

Grove pannekaker

(Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Ingredienser:

  • 1 ½ dl sammalt hvete, fin
  • ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ss smør , smeltet

Tilbehør:

  • 1 beger cottage cheese
  • 4 ss jordbærsyltetøy
  • 1 stk. banan, i skiver
  • 2 stk. kiwi, oppskåret
  • 2 dl rips

Fremgangsmåte:

  1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
  2. Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
  3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.

Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.

Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

TV 2 © God morgen Norge

Grovt smørbrød med egg- og ansjossalat

Til 4 porsjoner:

4 skiver grovtbrød, gjerne rugbrød

4 stk koktegg(8 min)

1 stk rødløk

100 g rensetansjos

2 ts lakefra ansjos

salt

hakketdill

pepper, sort og nykvernet

4 ss lettrømmeeller kesam

Tilbehør

grønnsalat

Dressing

1 ss olivenolje(bruk 1/3 olje og 2/3 vann for mager utgave)

1 ss balsamicoeddik

1 ts søt, sterksennep

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Sunn speltpizza

En mager pizza med kyllingbryst og semi-grov bunn. Ha gjerne på enda mer grønt om du ønsker.

Til 0 porsjon:

Speltbunn

2,5 dl vann, lunkent

2 ss olivenolje

1 ts salt

1 pk gjær

3 dl spelt, sammalt

4 dl siktet spelt

Fyll

2 stk kyllingbryst

16 stk cherrytomat

4 ss pesto

1 stk liten rødløk i ringer

220 g ost, revet

8 stk soltørkede tomater på glass (el. tørkede som vannes ut)

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!