Lørdag

Dagens forslag til frokost, lunsj, middag og mellommåltid for deg som trener.

LØRDAGSMENY: Pannekaker, smørbrød og sunn speltpizza.
LØRDAGSMENY: Pannekaker, smørbrød og sunn speltpizza. Foto: FOTO: Crestock
Sist oppdatert

Frokost: Grove pannekaker

Lunsj: Grovt smørbrød med egg- og ansjossalat

Middag: Sunn speltpizza

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

1 klibrød med makrell i tomat og et glass skummet melk

1 rett i koppen, 1 appelsin og 2 gulrøtter.

--------------------------------------------------------

Grove pannekaker

(Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Ingredienser:

  • 1 ½ dl sammalt hvete, fin
  • ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ss smør , smeltet

Tilbehør:

  • 1 beger cottage cheese
  • 4 ss jordbærsyltetøy
  • 1 stk. banan, i skiver
  • 2 stk. kiwi, oppskåret
  • 2 dl rips

Fremgangsmåte:

  1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
  2. Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
  3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.

Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.

Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også