Frokost: Frokostomelett

Lunsj: Dobbel sandwich med spekeskinke og kremost

Middag: Skalldyrwok med ingefær og soyasaus

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

3 ss havregryn, 10 rosiner og 5 hakkede mandler med 1,5 dl biola naturell

1 håndfull nøtter

--------------------------------------------------------

Frokostomelett

(Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)

Ingredienser:

  • 2 stk. egg
  • 2 ss vann
  • litt salt
  • litt smør til steking

Fremgangsmåte:

Forslag til fyll: Revet ost, smørdampet purre, røkt fisk eller krydderurter.

Tilbehør: Salat, tomat, agurk, urter og godt brød.

Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes oppi. Trekk røren inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Legg på ønsket fyll og brett den ene halvparten over den andre. Hvelv omeletten over på tallerken slik at undersiden kommer opp.

Serveres med salat, agurk- og tomatskiver.

Det tar ca. ett minutt å lage en porsjonsomlett.

TV 2 © God morgen Norge

Dobbel sandwich med spekeskinke og kremost

Til 1 porsjon:

2 skiver surdeig brød/landbrød

olivenolje

1 fedd hvitløk

kremost med urter eller vårløk

salat

tomat

3 skiver spekeskinke eller fenalår

Høyde (px): Bredde (px):
Inkognito

Skalldyrwok med ingefær og soyasaus

Spretne scampi sammen med masse grønt og nudler. Du kan selvsagt bytte ut nudlene med kokt ris ved siden av om ønskelig.

Til 4 porsjoner:

500 g scampi

50 g pak choy eller kinakål

1 stk gulrot i staver

1 stk grønn paprika i staver

1 stk rød paprika i staver

100 g brokkoli, i buketter

100 g blomkål i små buketter

100 g sukkererter

50 g stangselleri i staver eller biter

100 g frisk baby mais, hele eller i biter

200 g kokte nudler

2 ss olje, nøytral

1 ss sesamolje

2 ss ingefær, revet

4 ss søt soya saus (kecap manis) eller vanlig soyasaus

1 stk lime i båter

2 ss hakket frisk dill

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!