Frokost: Kornblanding

Lunsj: Pastasalat med kylling og asparges

Middag: Svinewok med mango

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

1 grovt knekkebrød med 1 skive valgfri skinke + 1 glass juice, 1 gulrot, 1/2 grapefrukt/appelsin

2 glass skummet melk, 1 banan og 1/2 pære

--------------------------------------------------------

Kornblanding

(Opplysningskontoret for brød og korn www.brodogkorn.no )

Bruk ingredienser du har hjemme og spis med den melkeblandingen som du liker best. Her har vi forslag til ulike ingredienser du kan bruke.

  • Havregryn
  • 4 korn
  • Cornflakes
  • Kruskakli
  • havrekli
  • hvetekim
  • Solsikkekjerner
  • Nøtter (hasselnøtter, valnøtter, usaltete peanøtter, ¿)
  • Tørket frukt (rosiner, bananer, papaya, ¿)
  • Frisk frukt og bær (bananer, epler, druer, kiwi, bringebær, blåbær, ¿)
  • Yoghurt, cultura, skummet kultur og lettmelk

Spis frokostblandingen med melk eller yoghurt.

Petter Berg

Pastasalat med kylling og asparges

En enkel salat som passer både som middag og lunsj.

Til 4 porsjoner:

300 g pastaskruer

1 gl pesto (lite glass)

15 stk oliven, grønne

1 bt asparges

1 stk vårløk, finhakket

basilikum

3 stk kylling filet (evt rester av kylling)

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Inkognito

Svinewok med mango

En wok som pirrer smaksløkene med både sterkt, syrlig, søtt og salt. Fargerik er den også!

Til 4 porsjoner:

3 ts ingefær, revet

1 stk chili, rød

2 fedd hvitløk

450 g indrefilet av svin i strimler

5 ss appelsinjuice

2 ss soyasaus

2 ss olje

1 stk rødløk i tynne strimler

1 stk squash i strimler

2 stk rød paprika i strimler

1 stk mango i biter

2 ss hakket frisk sitronmelisse eller koriander

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!