Frokost: Banansmoothie

Lunsj: Egg og bacon

Middag: Vintergryte

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

1 yoghurt med müsli og et glass juice.

Frukt: 1 banan, 1 gulrot, 1/2 grapefrukt/appelsin, 1 skive melon og 8 blå druer.

Kim Holthe

Banansmoothie

Til 4 porsjoner:

5 dl cultura med jordbær eller sitron

2 stk frossen banan i skiver

Høyde (px): Bredde (px):

--------------------------------------------------------

Egg og bacon

Egg og bacon hører nok ikke til de vanligste sunne rettene - men tro det eller ei: steker du med lite fett i pannen og kompletterer med litt grønt og litt grovt så kan du godt unne deg dette til lunsj om du vil (bare ikke hver dag) Server med hjemmebakt eller annet ordentlig grovt grovbrød til

  • 1 stk egg
  • 1 skive ggrovbrød
  • 2 skiver bacon
  • 1 tomat
  • 1,5 Ekstra lettmelk
  • Salt og pepper

Varm en stekepanne (gjerne teflon) og ha i baconet. Stek baconet til det er gyllent på begge sider. Legg det på rent kjøkkenpapir så overskudd av fett renner av. Stek egget i restene av baconfettet i pannen. Server med grovt brød, tomat og et glass melk. Kaffe eller te etter ønske.

Linnea Press

Vintergryte

Rotgrønnsaker, kål og bønner sammen med spennende krydder. Med naturris som tilbehør, blir dette en vitaminbombe når vi trenger det som mest.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

3 fedd hvitløk

1 bit hodekål

2 stk gulrot

100 g sellerirot

300 g kålrot

4 stk poteter

olivenolje

1 ss paprikapulver

1 ts støtt karve

2 ts timian

3 ss grønnsaks fond eller buljongterning

6 dl vann

1 bokser hermetiske hvite bønner (à 400 gram)

1 stk sitron, revet skall

tabasco

salt

Tilbehør

naturris

matyoghurt

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!