Frokost: Grovbrød med egg og tomat

  • 2 skiver grovt brød m/skrapet lett margarin
  • 1 kokt egg
  • Magert pålegg til 1 skive brød, for eksempel lettost, mager brunost, skinke eller mager leverpostei
  • Tomat, agurk, paprika, - etter ønske
  • 1 glass ekstra lett- eller lettmelk (2 dl)
  • 1 frukt eller grønnsak

Lunsj: Thaiburger

Middag: Lapskaus

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

1 gulrot, 10 cm agurk, 5 reddiker, 1 stilk stangselleri, 6 cherrytomater, 2 glass ekstra lettmelk og 4 hasselnøtter

1 skive grovbrød med ost, 1 glass skummet melk og 1 eple

Thaiburger

En lett burgervariant med kyllingkjøttdeig og smaker fra thai-kjøkkenet.

Til 4 porsjoner:

400 g kyllingkjøttdeig

4 ss koriander, frisk, hakket

1 dl majones

1 ts grønn thai curry paste

2 ts fiskesaus

3 ss strøkavring

0,5 ts salt

1 krm pepper

margarin til steking

8 skiver loff eller landbrød

1 stk grønt eple i tynne skiver

revet salat

slangeagurk, i skiver

Høyde (px): Bredde (px):
Opplysningskontoret for Kjøtt

Lapskaus

Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Lapskaus metter og varmer hvem som helst. Husk at det er lov til å improvisere!

Til 4 porsjoner:

600 g bogkjøtt, eller høyrygg

2 ss smør, til steking

6 stk poteter

3 stk gulrot

1 skiver kålrot, tykk

1 stk persillerot

4 dl vann med buljong

1 ts salt

0,5 ts grovmalt pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!