Til: Den som har alt – og den som har lite

Julegaver med mening

Kjøper du julegaver i butikkene til våre humanitære organisasjoner, kan en fattig familie få en geit, som igjen gir dem inntekt, næring og gjødsel i mange år.

Publisert Oppdatert

Gavebutikker med mening

Flyktninghjelpen

www.gavermedmening.no, tlf.: 23 10 98 00

Kirkens Nødhjelp

www.gaversomforandrerverden.no, tlf.: 22 09 27 00

Røde Kors

www.gimedhjertet.no, tlf.: 22 05 40 00

Unicef

www.shop.unicef.no, tlf.: 22 14 51 00

Norsk Folkehjelp

www.symbolskegaver.no, tlf.: 22 03 77 00

Redd Barna

www.reddbarna.no/shop, tlf.: 22 99 09 00

I Norge har de fleste av oss nok. Men også folk som har nok, må få lov å føle glede ved å gi og få. Mange voksne vil kunne underskrive på at det viktige ikke er selve gaven, men at noen har brukt tid og tanke på å glede oss.

Dobbel omtanke viser du hvis du kjøper julegaver som både er en oppmerksomhet til våre nære og en støtte til folk i nød. De fleste store humanitære organisasjonene i Norge har nettbutikker der de selger håndfaste ting som smykker, lekedyr, vesker og skåler. De tilbyr også symbolgaver som gjør gavemottageren til giver av geiter, høner, esler eller høns - livbergende husdyr for folk i utviklingsland. Andre gaver har også stor effekt: Hauger med murstein blir til hus, skolepulter gir barn et sted å lære, startpakker bidrar til å lette hverdagen for familier på flukt, mens en vannpumpe kan skaffe vann til en hel landsby.

(Saken fortsetter under bildet.)

Vondeling-engler kalles disse englene i strikket ståltråd med perler. De blir laget i et av Sør-Afrikas fattigste områder, Karoo i Eastern Cape-provinsen. Pris kr 125 pr. stk.

Vondeling-engler kalles disse englene i strikket ståltråd med perler. De blir laget i et av Sør-Afrikas fattigste områder, Karoo i Eastern Cape-provinsen. Pris kr 125 pr. stk. Foto: Foto: Truls Brekke, Flyktninghjelpen

I Sør-Afrika lager arbeidsledige ungdommer vakker julepynt av gamle blikkbokser, metallbiter, ståltråd og ull. Kjøper du deres håndlagede engler og hjerter, er du med på å trygge arbeidsplassene deres. La årets jul bli den julen da du lot gavekjøpene støtte noen som trenger det!

Klikk på bildet helt øverst for å få frem flere bilder. Hvis du holder musmarkøren over bildet, får du frem bildeteksten med mer informasjon.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag